Onze website wordt t/m 30-04-2020 constant aangepast naar ons nieuwe assortiment!

Nimet aardewerk

De Nimet lijn leent zich perfect voor een kleurrijke tapas of mezze tafel. Het aardewerk is authentiek, handgemaakt en handbeschilderd in een vis- of bloemmotief. Naast schalen en borden zijn er diverse accessoires verkrijgbaar in vele mooie kleuren.

De patronen die in de collectie van Nimet terug te vinden zijn, zijn typisch voor Turkije. Diverse volkeren trokken door het Byzantijnse rijk en verspreidden zo hun eigen patronen, zoals de typerende visjes en bloemen.

De handgemaakte serie van Nimet is niet geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser.

Handgemaakt

De Nimet serie wordt volledig met de hand gemaakt. Zowel het draaien als het beschilderen gebeurt handmatig. Het basisingrediënt van Nimet is witte rivierklei. Waar normaal gesproken rode klei voor aardewerk wordt gebruikt kiest Nimet voor witte klei. Dit heeft een fijnere structuur, waardoor de klei verwerkt kan worden tot een elegant en dun eindproduct, vergelijkbaar met porselein.

Maarliefst 2 keer worden de schalen gebakken bij een temperatuur tot maximaal 1200º C. Daaropvolgend wordt elk schaaltje of bord met de hand ingetekend en beschilderd. Dit zorgt er voor dat ieder product uniek is. De kunstenaar signeert het met trots.  

Nadat een glazuurlaag is aangebracht wordt alles nogmaals 8 uur gebakken. Dit specifieke proces garandeert het hoge niveau van het werk van Nimet die wereldwijd gerespecteerd wordt door keramiekspecialisten.

Bekijk de catalogus van Marvin's Aardewerk.